Bambussokker - Find et stort udvalg i farver og størrelser
bambussokker - lækre bambus sokker

Bambussokker, mange fordele

Der er mange fordele ved bambussokker. Den umiddelbare er at man ikke får så varme fødder og dermed mindre sure tæer i sokkerne end ved at bruge bomuldssokker. Årsagen skal bl.a. findes i at bambusfibre kan optage op til 50% mere fugt end bomuldsfibre og dermed fjerner de fugten og varmen fra fødderne.

Der er flere fordele ved bambusfibren.

– Bambusfibre indeholder antibakterielle stoffer og forhindrer dårlig lugt
– De har en god sugeevne og fantastisk luftighed / åndbar
– De der er meget velegnet til personer med allergi.
– Holder altid fødderne ved den rigtige temperatur og de er lette for huden at ånde igennem
– De har stor farve holdbarhed.
– Bambus tekstiler er meget bløde (føles som silke).

Se udvalget af bambussokker på tilbud herunder

Se vores lille film om bambussokker

Du kan med sindsro påføre dig sokker med bambusfibre
Fibrene til sokkerne udvindes naturligvis af bambus, og det gør faktisk sokkerne mere miljørigtige end mange alternativer.

Årsagen findes i at bambus er bland de hurtigste voksende planter i verden, og de vokser uden brug af pesticider. Så du kan med sindsro bruge dine sokker.

Bambussokker er antibakterielle og har en lidt mere blank overflade
Det er således at bambusfibre har en antibakteriel egenskab, der hindre bakterier i at formere sig. Det er en egenskab der holder i bambussokker vask efter vask grundet at bambusfribrene er meget slidstærke. Når du ser på en bambussokker kan den godt have en lidt mere blank overfalde end bomuldsstrømper, det skyldes bambusfibrene i sokken.

Sokker med et højt indhold af bambusfibre, har en antibakteriel egenskab, som man kan drage nytte af hvis man generelt har meget varme fødder og gerne vil undgå sure tæer. Det der gør man for sure tæer er bakterie vækst, der trives ganske godt imellem varme, indelukkede tæer. Det kendes ved en lidt oste-agtig lugt. Det der kan luges er bakterierne der har omdannet fodsved til smørsyre.

Fodsvenden kommer naturligvis ud i sokker i et par sko, hvor temperaturen er god og fugten er høj. Det er det der vil få bakterierne til at skabe sure sokker. Bakterierne trives godt i bomuldssokker, hvorimod bambussokker har egenskaber nedsætter denne mulighed for bakterierne at boltre sig, da de holder dine fødder mindre varme og flytter fugten væk fra fødderne.

Bambussokker er altså gode til lede varmen og fugt væk fra fødderne. Sokker med bambusfibre holder ikke på fugten, men fordeler det ud i næste lag, som her er sko mv. Hvis du er blevet nysgerrig på hvad forskellen er på strømper og sokker kan du læse mere her

iz sock - bambussokker

iZ Sock – designed in Denmark – Made in EU

Mærket iZ Sock er på vej frem, det er der ingen tvivl om. Det er et mærke der bygger på gode værdier omkring kvalitet til et fornuftig pris. 

Der er mange årsager til, at iZ Sock har valgt at producere sokker med et højt indhold af bambus. Den alt overskyggende årsag er, at sokker lavet af bambus har en uovertruffen komfort. Komforten findes i deres bløde fibre, der nærmest føles som silke mod huden. Dertil kommer en rækker egenskaber, der gør strømperne behagelige at have på fødderne.

Vi er meget glade for at vi på SokkePosten har hele programmet fra iZ på vores side. Det er lækre sokker til en fornuftig pris. 

Det vidste du måske ikke om bambus?

Bambus (Bambusoideae) er en samlebetegnelse for forveddede græsser fra subtropiske og tropiske egne. Den omfatter ca. 1.000 arter, som er inddelt i ca. 90 slægter.

Bambus har hjemme i de tropiske fugtige områder i Østasien. De lange stængler er hårde som ben og de er hule. Bambus har en vandret grenet rodstok med tætte skud. De sidste kan vokse med op til 30 centimeter i døgnet. Der findes dog arter, der kan vokse næsten en meter om dagen. Man har endda observeret en plante, der voksede 121 cm på 24 timer. [1]

Bambus kan danne store ufremkommelige skove. De største bambus kan blive 40 meter høje og 30 centimeter tykke. De blomstrer først, når de bliver ca. 60 år eller med et mellemrum på ca. 60 år. Herefter visner hovedparten af de overjordiske dele af planten. En del planter dør helt, men de fleste overlever, og der vokser efter kort tid nye skud frem fra det underjordiske rodnet, hvorefter planten fortsætter sin cyklus.

En mindre bambusart kan vokse i danske haver og kan overleve vinteren. Deres stængler, som kan fås i mange tykkelser, bliver brugt til en lang række formål, herunder husbyggeri, møbler, vandrør, broer, både, musikinstrumenter, legetøj, husgeråd, papir og tekstiler.

Imiteret bambus stol på Bredemuseet.
Før i tiden har bambus været så speciel, at man imiterede det med træ. Bredemuseet har en imiteret bambusstol.

Danmarks største bambussamling findes i det zenbuddhistiske kloster i Østermarie på Bornholm.

 

Loading...