Hvem er rødstrømperne, og hvad er deres historie?

Hvem er rødstrømperne, og hvad er deres historie?

Categories : Alt om strømper Rss feed

Det at være rødstrømpe (The Redstockings på engelsk) hænger samme med en socialistisk kvindebevægelse, der havde sit udspring i 1970'ernes USA.  Rødstrømperne kæmpede for lige løn og arbejde blandt mænd og kvinder, og så var de en vigtig del af kvindefrigørelsen i 1970. Der var ikke tale om en fast form for forening, derimod var de organisterede i decentrale grupper og spredt over hele landet. De sidste rødstrømper bleve opløst i 1985.

Rødstrømpebevægelsens slogan: Ingen kvindekamp uden klassekamp, ingen klassekamp uden kvindekamp!

Bevægelsen arbejdede for lige løn og lige vilkår for mænd og kvinder, og kvindekampen skulle foregå overalt: i politik, på arbejdspladsen, i familien og i dobbeltsengen. En af de mest markante sager var kravet om fri abort, der i dag betegnes som en ukrænkelig rettighed på vores breddegrader. Rødstrømperne arrangerede lejre, hvoraf en af de mest kendte var Femølejren, der var en vigtigt del af forståelsen for bevægelsen og et samlingssted, der gjorde det muligt at opretholde en fællesretning for bevægelsen og var et medie, der kunne fange pressens og dermed politikkernes interesse for deres mærkesager.

Den 8. marts er kvinderne internationale kampdag og har sin begyndelse tilbage for mere end 100 år siden, hvor en gruppe kvinder i New York demonstrerede for deres rettigheder. Det er en dag, der stadig har sin betydning i dele af verden, hvor kvinder kan står sammen og forlange deres rettigheder. Der har været været en del debat om, hvorvidt den stadig har sin berettigelse i Danmark.

Vi har også røde strømper

Her hos SokkePosten finder du også røde strømper og strømper i alle mulige andre farver. Se vores udvalg af Strømper her og shop dem, du allerbedst kan lide. Du finder både bløde og lækre bambussokker, almindelige bomuldsstrømperfine nylonstrømper og meget, meget mere.