Bomuldsstrømper i god kvalitet fra iZ sock - SokkePosten

Vi er glade for at kunne præsentere bomulds strømperne fra iZ sock på Sokkeposten.dk” siger Jacob Blæsbjerg og fortsætter “bomuldsstrømper er en klassikere og vi har valgt at starte med sorte bomuldsstrømper iZ sock“.

Høj komfort og slidstærke bomuldsstrømper

bomuldsstrømper storteDet er stor forskel på hvad det er for type bomuld der anvendes når det kommer til bomuldsstrømper. “Ikke mindst grundet det faktum at iZ sock bruger kæmmet bomuld har givet udslaget for at vi netop har valgt at sælge denne type af bomuldsstrømpe på SokkePosten.dk” uddyber Jacob Blæsbjerg.

Mere om kæmmet bomuld i strømper
Kæmmet bomuld er en ekstremt blød udgave af bomuld, lavet af specielt behandle bomuldsfibrene før de spindes til garn, og det giver nogle lækre bomuldsstrømper. Det er sådan som en generel regel, er kæmmet bomuld lidt dyrere end konventionel bomuld. Den ekstremt bløde, stærke materiale er ideel til at lave strømper som vil blive slidt mod huden. Hvis tekstilet anvendes i bomuldsstrømper vil det altid fremgå af produkt, da det er et kvalitets tegn.

Sådan fremstilles kæmmet bomuld

Processen er som følger; For at gøre konventionel vat eller tråd, er bomulden høstet, renses for at fjerne snavs og frø, og derefter kartet. Kartning adskiller fibrene og linier dem op, så de alle ligger i samme retning. Det er med til at sikre en at der kan arbejdes videre, mod en lækker bomuldsstrømpe.

Når bomulden er kæmmet, bliver den gennegået med fine kamme der bruges til at trække de sidste eventuelle resterende urenheder ud, sammen med korte bomuldsfibre. Det betyder st der fjernes ca. 15% af bomulden efterlader kun lange, lige fibre, som er jævn og tilpasset. Det er en af årsagerne til at de færdige bomuldsstrømper ofte er lidt dyrere end konventionelle bomuldsstrømper. De lag af kæmmet bomuld bliver derefter spundet ind tråd der kan bruges til lækre bomuldsstrømper.

Kæmmet bomuld er også stærkere, fordi kortere og skør fibre er fjernet ved kæmning. Desuden ligger udrettede fibre tættere sammen efter kæmning, hvilket gør kæmmet bomuldstråd mindre tilbøjelige til at flosse og optrævle. Fordi kæmning processen fjerner volumen og tilføjer et ekstra trin, vil det at bruge denne bomuld i strømper ofte resulterende i lidt dyrere strømper.

IZ sock fortrækker at bruge kæmmet bomuld til bomuldsstrømper grund af blødhed og trækstyrke. Bomuld, som ikke har gennemgået kæmning har tendens til at være mere rå, og det vil være mere tilbøjelig til at flosser, pilling, og tåreflåd.

Som en generel regel kan det vaskes og tørres ved enhver temperatur. Dog kan farvet kæmmet bomuld krympe, hvis det vaskes på meget høj varme. Brugen af lunken temperaturer og milde rengøringsmidler vil forlænge levetiden af strømperne.

Find hele udvalget lige her

Loading...