Måske verdens dyreste sokker. Et par strømper for 4.860,-

Designer Falke har netop lanceret et luksus par sokker. Den eneste ulempe? De koster 4.680,-
Luksus sok-elsker Dean Kissick har testet dem, og her finder du hans vurdering …

Mest sandsynligt ville jeg aldrig gå verdens dyreste hund (en Tibetansk mastiff) eller hugge et løg med verdens dyreste køkkenkniv (en £ 63.000 Nesmuk Jahrhundertmesser), men i dag kan jeg prøve en af verdens dyreste sokker.

Overraskende, de er faktisk ikke verdens dyreste, da Harrys i London sælger strømper til en pris af 8.771,- per par. De er lavet af af den newzealandske kronvildt, men de er mindre del af en gimmick og bliver ikke serieproduceret …

verdens dyreste sokStrikket fra uld af Perus nationale dyr af vicuña (mere herom senere), er de kun på lager i Londons Selfridges indtil jul, som en skandaløse luksuriøs strømpe-filler for far / oligark / sultan, der har alt. Se klik og se sokkerne her

Mænd vil gerne have sokker og strømper i gave !
I modsætning til hvad du måske tror, er nogle mænd rigtig glade for at få strømper i gave, fx min ellers elendige bofælle siger en af hans foretrukne ting at gøre i denne verden er at åbne en ny pakke med strømper, og så ellers springe de små bobler i indpakningsplasticen i stykker. Jeg selv, jeg elsker at sætte på et par nye sokker for første gang, så jeg rejser ind i det centrale London forberedt på en verden af sensuel lækkerier til mine fødder.

4.680-kroner-sokker
Disse 4.680-kroner-sokker kommer i en træ æske prydet med Falke grundlæggere underskrifter. De er naturligvis kaffe-farvet og de er bløde, meget blød; men faktisk ikke så bløde som jeg forventede. Vicuña uld er den fineste tilgængelige på 12 mikron tyk. Den barske sok kritiker tænker disse kunne være blødere, og muligvis mere gylden i farven til denne pris, men på den anden side, hvis det er godt nok for Inka konger så …

verdens dyreste - næsten

Tidligere på morgenen talte jeg med en uld ekspert og hun rådede mig til at snuse sokker, så jeg snuse til dem – det er rene sokker, så det er ikke så perverteret – og de lugter forbløffende, woody som et cedertræ skov, ligesom Andes bjergene enge. Jeg tror, jeg kan afsløre antydninger af karamel og lama, men det var sandsynligt noget jeg forestille mig.

Det bedste ved disse sokker er, at de er vicuña, der er nationale dyret i Peru. Den giver lever i de høje Andesbjerge.

Genert og yndefuld, med lange halse. Vicuña er en supermodeller i camelid familie, så det er måske ikke overraskende, at modeindustrien har hædret dem. Ifølge traditionen, er dyret en reinkarnationen af en ung, smuk pige, som blev forført af en gammel, grim konge, og blev belønnet med en Golden Fleece. Det var før i tiden forbudt ved Inka lov for alle undtagen kongelige til at bære vicuña. Men nu fås sokkerne i Selfridges for alle med masser og masser af penge. Hvilket er fremskridt slags.

Jeg plejer at gå med almindelige strømper fra H&M, hvor man får 4 par for 75,-. Men af hensyn til luksus uld-review, og patriotisme, forsøger jeg også et par North Circular til den nette pris af 1.167,- på vej hjem.

Det kan er nok den britiske sokker nogensinde. Designet med en Kitchener Stitch – et problemfri sok mønster, der var angiveligt, opfundet af Lord Herbert Kitchener for at øge komforten til soldater i den første verdenskrig – De er blevet håndstrikket af bedstemødre ved hjælp af uld fra det truede Wensleydale får; en sjælden og naturligvis frygtede race.

Disse er tykkere og hyggeligere, og ideel til de kommende lange vinternætter, men så lugter de ikke helt så eksotisk. De lugter af får.

Sokker og strømper er en af livets små glæder, og behøver ikke at blive forvandlet til ekstravagance. 4.680,- for et par er alt for meget. Så hvis der er nogen i dit liv, som en eller anden måde fortjener at blive behandlet som en Inka royal, så er et par af vicuña sokker er langt mere acceptabelt end fx et offer.

Gvicu I stolt figur

Gvicu I stolt figur

Bambusstrømper

Vores luksussokker er ikke i den prisklasse, men her finder du vores bedste bud på lækre sokker.

Loading...