Det er tiden hvor vi mange har sat sig et mål om at komme i bedre form. Det er vel heller ikke så underligt, efter en omgang juleferie hvor det meste af tiden er gået med at stoppe i hovedet.

Kom godt igang og bliv ved

Det er fristede at springe ud i træningen med fuld hug, og give den en mesterskalle, for der skal da tabes vægt og slankekuren er træning, eller måske er det halv maraton der er målet til maj. Well – lige meget hvad målet er, så er det svært at komme igang uden at man tænker sig godt om.

Trappetræning, et skridt af gangen

Det er afgørende at du ikke falder i med begge ben og taber din lyst inden du kommer rigtig i gange. Derfor vil vi gerne hjælpe dig her på sokkeposten.dk med at komme rigtig i gang og endnu vigtigere at du forstætter din træningen også mere end bare 3 uger …

Trappen fungere altid
trappe træningNej, du skal ikke nødvendigvis knokler op og ned af trapper. Det hele handler om at tager din træning i trapper og langsomt bevæger dig fremad et trin af gangen – Så kan både du og din krop være med uden skader og at du mister lysten til at fortsætte.
Princippet er let at fange
Det handler om at du langsomt kommer fremad og når til det niveau du ønsker at holde. Men for at du skal holde motivationen er det lige så vigtig at du sikre dig at du mærker en fremgang og at den er til at forholde sig til.

Princippet er som følger:

Uge 1 – Vi ligger ud med 100% (kan være 2 timer i alt)
Uge 2 – Vi øger med fx 10% så du nu træner 110% (fx 2 timer og 12 min)
Uge 3 – Vi øger igen med fx 10%, nu træner du så 121% (I forhold til uge 1, samlet 2 timer og 25 min)
Uge 4 = uge 1
Uge 5 = uge 3
Uge 6 – vi øger igen med 10% i forhold til uge 3. Nu træner du 2 timer og 39 min.
uge 7 – Vi øger igen med 10%, så nu træner du samlet 2 timer og 55 min.
uge 8 = uge 5
Uge 9 øger du igen 10%. osv osv.

Når du er nået det niveau du ønsker holder du det blot og husker at hver 4 uge træner mindre. Så holder din form og du kan mærke letheden i den lette træningsuge.

Det er vigtig du ikke kun træner en, eller to dage i ugen

Hvis du gerne vil få det optimale du af det, så træn 3 gerne 4 dage om ugen, og sørg for at fordele træningstiden. Når du træner mindre end 2 timer om ugen så fordel gerne hele din træning på 3 til 4 omgange. Men træner du mere end 2 timer, kan du med fordel prøve at fordele din træningen lidt mere, her er en eksempel, med løb som træningsform:

Mandag: 15 min, let løb
Tirsdag: 25 min, hård løb
Onsdag: 15 min, let løb
Torsdag: 30 min, hård løb
Fredag: 15 min let løb
Søndag: 50 min moderat løb.
Samlet tid: 2 timer og 30 min.

Man kan i starten lavet følgende program.
(Helt nybegynder til løb)
Mandag: intet
Tirsdag: 20 min, løb 2 min gå 1 min …
Onsdag: intet
Torsdag: 20 min, løb 2 min gå 1 min …
Fredag: intet
Søndag: 30 min løb 23 min gå 1 min …

Øg det med 10% ugen efter og så i uge 4 vil du opdage, når du skal klare uge 1 igen, at du kan løbe alle 20 min og ikke behøver at gå. Det er en SKØN fornemmelse !