Polyester blandet i sokker og strømper - Sokkeposten.dk

Polyester er en fiber der bliver brugt rigtig meget i forbindelse med fremstillingen af tekstiler og naturligvis også i sokker og strømper. Faktisk er polyester den næste mest brugte fiber i tekstiler, kun overgået af bomuld. Polyester har en række gode egenskaber der gør den anvendelig:

– Den krymper kun meget meget lidt
– Let at holde ren og vaske
– holder ikke på fugten

En fibre der blandes i

Ofte anvendt sammen med bomuld.

Ofte anvendt sammen med bomuld.

 

Polytester kan bruges til strømper der ligner nylonstrømper i egenskaber. Se vores udvalg her

Når man ofte blander polyester med bomuld skyldes at det kombinationen af netop disse to fibre forbedrer begge fibres egenskaber i en positiv retning. Blandingen giver en rigtig god formstabilitet og sikre også at det har endnu mindre tendens til at krølle.

Der mange der peger på at en blanding med 65% bomuld og resten polyester giver den optimale løsning til tekstiler. Da denne bladning skulle give det bedste spil mellem kunstfibrene og det naturlige materiale. Det er og delte meninger om dette, og vi holder på et blandning på 80% bomuld giver en mere blød strømpe.

Polyester har også en god springelasticitet, der giver en even til at sokken kan hold sin form. Får polyester den rigtige behandling vil polytester være smuds afvisende.

Bliver endnu klogere på polyester – klik her 

Loading...