Sokker kunne have betydet at Napoleon ville have vundet!

Dokumenter der nylig er opdaget i Frankrig tyder på, at Napoleon kunne have invaderet Rusland med succes, hvis hans hær havde haft bedre forsyninger af sokker !

Den berømte korsikanske general sagde, at en hær marcherer på maven, men disse dokumenter beviser, at han mente, den mere traditionelle forestilling om, at en hær der marchere involverer fødderne.

Kilde er hidtil uopdagede dokumenter fra en af Napoleons rådgiver; Talleyrand. De havde ligget uforstyrret i biblioteket på Les Invalides, Paris, i næsten 200 år, før de franske historikere fik dem gravet frem.

Vores bidragyder og korrekturlæser, Ken Lucid, formand for historie på University of Thames Valley øst, blev inviteret til at inspicere de nyfundne dokumenter.

“Vi har altid troet, at Bonaparte opgav den russiske kampagne, da han fandt Moskva brændende og han kunne ikke opretholde forsyningsledninger til sine tropper, men disse breve viser noget andet.”

En forsendelse, til Talleyrand, indholder, ifølge professor Lucid oversættelse: “SEND IKKE heste og mad, vi har masser af det. Hvad mænd har brug for, er sokker – Det er meget koldt og deres fødder bliver ligesom blokke af is! strømper og sokker – jeg kan ikke understrege for kraftigt vigtigheden af sokker. ”

En desperat Talleyrand svarer: “Deres nådig kejserlige majestæt … de skal vide, at den britiske blokade af vores havne og deres dominans af verdens forsyninger af sokker gør alle bestræbelser på at opnå tilstrækkelige par næsten umuligt. …. Tro mig, herre, kvinderne i Paris strikke dag og nat, men de er for få, er jeg bange for.”

Professor Lucid tilføjede: “Det er begyndelsen til enden … Bonaparte har den spanske mavesår at kæmpe med, og ingen sokker til hans Grande Armee.

“Talleyrand vil snart gøre tilnærmelser til de allierede, for at sikre Frankrig en plads på konferencen fred, … og resten, som de siger, er historie.”

Sandt eller falsk

Kom med en kommentar <:o) eller enddu bedre undgå at løbe tør for sokker selv.

strømper klik her og se vores udvalg

 

Loading...