Varme uldsokker der ikke klemmer i støvlerne - SokkePosten.dk

Uldsokker der holder varmen

varme uldsokker - vinterDet er ikke nok bare at have varme uldne sokker på fødderne, der skal være plads til tæerne ellers er det dødsdømt og tæerne kommer til at fryse.

Svaret er større støvler, for de fleste

Så må man tilpasse støvlerne, så man kan have en tyk uldsok på og så er det med at fryse om fødderne i gummi-røjserne fortid. Ja, det har været svaret for mange, længe. Men du skulle i stedet prøve at få fat i uldsokker med angorauld.

Det er en helt anden historie! Nu skal du ikke “sejle” rund i store støvler, men blot købe dem der passer og som ikke gnaver, fordi de ikke sidder ordentlig om foden. Uldsokkerne fra iZ sock med angorauld er ikke tykke, men derimod meget varme uldsokker. Hemmeligheden er, at de er delvist vævet med angorauld. Angorauld er den uld, der i naturen er måske den bedste til at isolere. Sagen er den at fibrene i angorauld er hule, hvilket betyder de er fantastiske til at isolere.

Vi kender princippet fra kunstigt fremstillet termotøj. Her prøver man at skabe så meget luft, der kan varmes op i materialet, som det er muligt. Det er denne stillestående luft, der fungerer som en isolator. Det er også det samme princip, du finder i en termorude. I en termorude er det også “kun” den luft, der står stille i ruden, som holder varmen indenfor og kulden ude.

En myte aflivet med varme uldsokker
Så det er hermed klart for alle, at varme uldsokker ikke behøver at være tykke for at være varme. Tværimod, bliver sokkerne for tykke i støvlerne, så klemmer de om fødderne og dermed lukkes blodet ikke ud til tæerne.

Det resulterer ganske enkelt i meget kolde tæer. Så prøv at finde uldsokker der indeholder angorauld, så vil du opleve, at du ikke alene kan holde varmen, når du tøffer rundt derhjemme og på ellers kolde gulve, men også når du bevæger dig ud i naturen.

Find hele udvalget af uldsokker her

Loading...