Er du træt af lugten af sure tæer?

Er du træt af lugten af sure tæer?

Hvorfor får vi sure tæer?

Sure tæer opstår fordi vi sveder omkring vores fødder. Faktisk sveder vi ganske meget om fødderne grundet kroppens temperatur-regulering. Det er altså en helt naturlig reaktion, når vi sveder, og desværre kan vi ikke undgå, at fødderne ligeledes sveder indimellem.

Hvis sveden ikke kan fordampe, så sætter den sig i sokker og sko. Dog er det faktisk ikke sveden i sig selv, som skylder den dårlige lugt. Det er derimod de bakterier, som lever på fødderne. Bakterierne nedbryder nemlig fodsveden, så der udskilles smørsyre, og det er den, der giver den ubehagelige lugt.

Bambusstrømper er løsningen

Er der så noget, man kan gøre for at slippe for bakterier og den sure lugt? Det er der heldigvis. Du kan nemlig skifte dine bomuldssokker ud med dem, der er lavet af bambusfibre.

Der er mange fordele ved tekstiler lavet af bambus. Den umiddelbare er - når det kommer til sokker og strømper - at man ikke får nær så varme fødder, som når man eksempelvis bruger almindelige bomuldssokker. Dette resulterer altså i, at man får knap så sure tæer. Årsagen skal blandt andet findes i, at bambusfibre kan optage op til 50% mere fugt end bomuldsfibre, og dermed fjerner de fugten og varmen fra fødderne.

Generelt føles bambussokker blødere og renere, eftersom bambussokkerne ikke optager bakterier. Derfor kan bambussokkerne nøjes med at blive vasket ved 30 grader, hvilket ligeledes giver en miljømæssig fordel. Udover at bambusstrømper hjælper på fugt og lugt omkring fødderne, er de også super bløde. Med bambusstrømper får du altså en mere behagelig strømpe samt færre bakterier, mere luft og dermed mindre lugt. Se vores store udvalg af bambus strømper her.