SPRING SALE | SPAR HELT OP TIL 50%
>> KLIK HER <<

Forskellen på bomuldssokker og bambussokker

Forskellen på bomuldssokker og bambussokker

Categories : Alt om strømper Rss feed

Skal du have nye sokker, men er du i tvivl om, hvilke det skal være? Det er nemlig ikke blot farve, mønster, størrelse og udseende, man skal tage stilling til, når man shopper sokker. Du skal derudover også vælge, hvilket materiale sokkerne skal være lavet af. Skal de eksempelvis være lavet af bomuldsfibre eller bambusfibre, og hvad er egentlig forskellen på de to? Alt dette kan du læse mere om her, så du samtidig kan blive klogere på, hvilke strømper du bør have hjemme i sokkeskuffen.

Strømper af bomuld

Bomuld er et naturligt materiale og tekstil og det, der er mest udbredt på verdensplan. Det anvendes ikke blot til at producere sokker men ligeledes til t-shirts, undertøj, jakker, bukser og meget mere. Bomuldsfibrene kommer fra bomuldsplanter. Det spindes til garn og tråd, hvorefter det strikkes og væves til tekstil.

Fordelene ved at bruge bomuld i sokker er, at sokkerne bliver bløde, behagelige og åndbare. Derudover gør det, at sokkerne bliver gode og slidstærke, så de holder i lang tid. En ulempe er derimod, at bomuld er forholdsvis tungt og kan optage mange gange sin egen vægt i vand. Dette betyder også, at bliver dine bomuldssokker våde, vil de være lang tid om at tørre.

Hos SokkePosten har vi et stort udvalg af lækre bomuldssokker i lige netop de farver, mønstre og størrelser, der matcher dine ønsker og behov.

Strømper af bambus

Tekstiler lavet af bambus er som regel en regenereret cellulosefiber, der er skabt via en kemisk og mekanisk forarbejdning af bambusfibre. Fordelen ved at anvende bambus er, at de vokser hurtigt og kan dyrkes steder, hvor andre planter og træsorter ikke nødvendigvis trives. Derfor kan bambus også produceres mere bæredygtigt.

Bambusfibre anvendes i strømper og sokker samt andre tynde lag såsom undertøj, t-shirts og skjorter. Fibrene har den fordel, at det er meget blødt - faktisk blødere end bomuld. Derudover kan det optage op til 50% mere fugt end almindelige bomuldssokker gør, og derfor er bambussokker svedtransporterende og ikke mindst hurtigtørrende. Den høje absorptionsrate gør også, at bambussokker modvirker sure tæer.

Bambussokkerne er ligeledes velegnede til folk med allergi. De har nemlig en fantastisk holdbarhed, når det kommer til farven i sokkerne. Dette betyder altså, at det kræver langt færre kemikalier ved indfarvningen, hvilket ligeledes er med til at gøre strømperne mere allergivenlige. Bambusfibrene har også antibakterielle egenskaber som blandt andet har den egenskab, at de er med til at holde pollen og støvpartikler nede.


Du kan finde masser af bløde og behagelige bambussokker hos SokkePosten, så du har mulighed for at forkæle dine fødder. Hos SokkePosten kan vi i hvert fald anbefale de lækre sokker af bambus grundet deres mange gode egenskaber. Find dine favoritter her på siden og vælg mellem bambusstrømper i sort, bambussokker med mønster eller nogle helt andre.