Hvorfor skal man klippe i strømperne til et bryllup?

Hvorfor skal man klippe i strømperne til et bryllup?

Categories : Alt om strømper Rss feed

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor det er en tradition at klippe i brudgommens strømper under et bryllup? Ved du det ikke og er du nysgerrig på at kende svaret, så læs videre her.

Derfor klipper man i strømperne

Hvorfor er det man skal klippe i brudgommens strømper til et bryllup. Det er faktisk et relativt nyt fænomen og en tradition, der kommet til i det 20-århundrede. Tilbage i 1700-tallen har udtrykket "at gå på frierfødder" været brugt, og et endnu ældre udtryk såsom "at gøre sine hoser grønne", er blevet brugt når man skulle ud at "score". Nu klipper man altså et stykke af "hoserne" for at vise brudgommen, at det er slut med at føjte, og at livet som gift skal begynde. Det er altså dermed slut med at gøre "hoserne grønne".

Der er mange brudgomme, der forbereder sig til dette øjeblik, når sokkerne skal klippes. Der kan males negle, skrives en besked på fødderne eller andre spændende ting.

Har du selv haft oplevelsen?

Har du selv oplevet at blive gift og få klippet strømperne, og har du lyst til at vise os dit billede? Vi vil rigtig gerne have dit billede af sokkerne, der er blevet klippet. Send det til klipisok@sokkeposten.dk - Vi kan godt finde på at sende et par nye den anden vej som tak for dit bidrag.

Er dine strømper klippet i, og har du brug for nye? Vi har heldigvis et stort udvalg af strømper og sokker lige her hos SokkePosten.