Hvorfor er det man skal klippe i brudgommens sokker

Derfor klipper men i strømperne

Strømperne et stykke kortere

Hvorfor er det man skal klippe i brudgommens strømper til et bryllup – Det er et relativ nyt fænomen, og en tradition der kommet til i det 20-århundrede. Tilbage i 1700-tallen har udtrykket “At gå på frierfødder” været brugt, og et endnu ældre udtryk som “at gøre sine hoser grønne”, er blevet brugt når man skulle ud og “score”.

Nu klipper man altså et stykke af “hoserne”, for at vise brudgommen at det er slut med at føjte, og at livet som gift skal begynde, og dermed at det er slut med at gøre “hoserne grønne”. Læs meget mere om det på nettet, fx på denne blog

Tips
Det er mange brudgomme der forbereder sig til denne happening. Der kan males negle, skrives en besked på fødderne eller andre spændende ting. Ligesom der findes sokker hvor der står: Klip her. Gør det til en fest i festen, men spræl ikke for meget – En lilletå er en bitte fyr der let kan smutte med saksen.

Kom med dit billede
Vi vil rigtig gerne have dit billede af sokkerne der bliver klippet; Send det til klipisok@sokkeposten.dk – Vi kan godt finde på, at sende et par nye den anden vej som tak for dit bidrag.

Er dine strømper klippet i og brug for nye?
Vi har en udvalg af strømper lige her på SokkePosten.dk

Loading...