Fordele ved bambustøj: 10+ grunde til at elske tøj af bambus

Fordele ved bambustøj: 10+ grunde til at elske tøj af bambus

Categories : Bambus Rss feed , Mode Rss feed

Du har nok hørt om bambustøj til kvinder og mænd før, men ikke helt vidst, hvad det er. Bambustøj er tøj lavet af bambusviskose, der er fremstillet af bambusfibre. Fordelene ved bambustøj er mange - det er antibakterielt, svedabsorberende og temperaturregulerende. Det holder sig blødt og krølfrit selv efter vask, og særligt allergikere, folk med eksem og diabetikere vil sætte pris på de mange fordele ved bambus sokker, bambus underbukser, bambus T-shirts og andet bambustøj til mænd og kvinder. Hvis du ikke er overbevist endnu, kan du læse alle grundene til at elske bambustøj her.

Populært bambustøj med mange fordele

Bambustøj er et populært valg blandt mange mennesker, og der er flere gode grunde til det. Du har måske hørt rygter om, at bambustøj både er blødt, behageligt og miljøvenligt, eller at bambussokker kan være med til at modvirke sure tæer? Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er det faktisk ikke! Læs med her og lær meget mere om alle fordelene ved tøj af bambustekstil.

Antibakterielt og lugtfrit

For det første er bambustøj antibakterielt, lugtfrit og svedabsorberende. Bambus indeholder nemlig et naturligt antibakterielt stof, der er med til at bekæmpe de bakterier, som er skyld i svedlugt. Det betyder, at du ikke blot vil føle dig godt tilpas i tøjet, du vil også undgå at lugte og være svedig.

Svedabsorberende og temperaturregulerende

For det andet regulerer bambustøj temperatur bedre end almindeligt bomuldstøj blandt andet takket være sin eminente absorberingsevne (bambustekstil kan absorbere op til 3 gange sin egen vægt i væde), hvilket giver en mere behagelig kropstemperatur. Bambustøj kan både holde dig varm om vinteren og behageligt tempereret i sommervarmen.

Allergivenligt og velegnet til sensitiv hud

Bambustøj er også allergivenligt, hvilket gør det ideelt for folk med følsom hud, allergi eller astma. Bambus har antibakterielle egenskaber, som gør pesticider overflødige under dyrkning, men disse særlige evner til at hæmme væksten af bakterier, svampe og mikroorganismer bliver bevaret, når bambussen omdannes til tekstil, og derfor kan bambustøj være med til at reducere mængden af lugtfremkaldende bakterier, der lever på huden og i tøjet. Det betyder, at bambustøj er meget allergivenligt, da for eksempel svampespore og husstøvmider ikke kan leve i tøjet.

Bambusfibrene er utroligt bløde og har ingen ru elementer, som kan genere huden. Bambustekstil føles blødt, glat, behageligt og køligt mod huden - næsten som silke - og det er derfor rigtig godt til personer med sensitiv hud, eksem eller lignende, da stoffet også har en beroligende virkning på huden.

Holder sig blødt og krølfrit - også efter vask

De glatte bambusfibre sikrer også, at tøjet holder sig blødt og behageligt efter vask. Bambustøj går ikke ud af facon, bliver stift, blegt eller træls, selvom det er blevet vasket mange gange, og det er så godt som krølfrit, så du behøver heller ikke finde strygejernet frem.

Slidstærkt og holdbart

Bambus tøj holder form og farve meget bedre end andre tekstiler (som for eksempel bomuld). Så hvis du vælger et par bambusstrømper frem for et par klassiske bomuldssokker, kan du forvente sokker, der ikke bare holder længere - de holder sig også bløde og behagelige længere. Med bambus sokker er det en gang for alle slut med træls, blege og stive strømper.

Antistatisk og UV-resistent

Hader du også, når tøjet bliver elektrisk og klistrer sig til dig? Bambustøj er antistatisk, så du aldrig mere vil blive generet af statisk elektricitet. En anden egenskab, bambusplanten besidder, er UV-resistens, og denne egenskab bliver også bevaret, når bambussen bliver lavet om til tekstil; faktisk kan bambustøj beskytte mod op til 98% af de skadelige UV-stråler fra solen.

Fri for kemikalier og godt for miljøet

Bambus er en af de nemmeste planter at dyrke; den gror hurtigere end nogen anden plante på jorden, og den kan gøre det helt uden menneskelig hjælp i form af kunstvanding, -gødning eller pesticider. Det betyder, at disse kemikalier ikke bliver overført til det færdige tøj, hvilket er godt for både dig og miljøet. Samtidig er bambus med til at absorbere større mængder CO2 end mange andre planter, og bambusplanterne kan gro videre efter høst og dermed høstes løbende, da bambus er en græsart.

Tætsiddende tøj i bambus er uundværligt

Så hvis du leder efter et behageligt, praktisk og sundt tøjmateriale, er bambus det helt rigtige for dig. Med bambustøj får du et produkt, der er (og holder sig) blødt og behageligt mod huden - selv efter vask - hvilket er et must, når man snakker om tætsiddende tøj som sokker, underbukser, T-shirts og lignende. Bambustøj er også slidstærkt, allergivenligt, temperaturregulerende, svedabsorberende - alt sammen egenskaber, der gør bambus til et fremragende tekstilmateriale. Og så er det jo en bonus, at bambus også er godt for miljøet. Så hvad venter du på? Skift dit gamle tøj ud med noget lækkert bambustøj!