Hvad skal strømper vaskes på?

Hvad skal strømper vaskes på?

Er du usikker på, hvilken temperatur du skal vaske dine sokker og strømper ved, så du ikke slider for meget på dem, men så de stadig bliver rene og frie for bakterier? Læs videre her og få svar på alle dine spørgsmål omkring vask af strømper og sokker.

strømper skal vaskes ved

Der er ikke noget helt entydigt svar på, hvilken temperatur strømper skal vaskes ved. Det er klart at der er nogle retningslinjer, som helst skal følges og overholdes, så sokkerne ikke ender med at miste form eller farve. Men er der andre hensyn, vi helst skal forholde os til? Selvom en given strømpe kan vaskes ved 60 grader, som eksempelvis strømper fra iZ Sock og andre bambusstrømper kan, er det ikke ensbetydende med, at det er det rigtige at gøre. Eksempelvis er det ikke det beste valg, hvis man gerne vil tage hensyn til miljøet omkring os.

Temperatur ved tøjvask

Ser vi på, hvad forbrugermagasinet taenk.dk har af retningslinjer, er som det som følger: Citat: Vask som udgangspunkt med følgende temperaturer ved forskellige typer vask.

  • 15-20°C: T-shirts, bluser, bukser og tøj, som du normalt ville vaske ved 30-40°C. Medmindre tøjet er meget beskidt eller du har haft tøjet på, mens du var syg.
  • 30-40°C: Vurder, hvor snavset tøjet er. Skru eventuelt ned på 30°C, hvis dit tøj ikke er alt for beskidt.
  • 60°C: Sengetøj, håndklæder, undertøj og tøj, der kan indeholde bakterier eller støvmider.
  • 90°C: Karklude og tøj, der har været i kontakt med smitsomme bakterier fra for eksempel opkast, diarré eller som du har gjort rent med på toilettet.

Det giver mening at vaske sine strømper ved høje temperaturer, hvis man eksempelvis har svamp eller andre ubehageligheder, hvor yderligere bakterier fra strømper og sokker ikke er et must. Hvis man dog ikke lider under svamp eller andet, kan det måske en god idé at se lidt nærmere på, hvad strømperne er lavet af.

Et bud på, hvordan man bør vaske sine strømper

Lad os starte med bomuldsstrømper. Her vil vi anbefale at vaske ved 60 grader altid og hver gang. Bakterier trives fint i bomuld, og det er på ingen måder godt at tage chancer her. Det er klart, at man lige skal se på, hvad producenter siger til temperatur, men som udgangspunkt, hvis man er man i tvivl, så er det en god idé at indstille vaskemaskinen på 60 grader.

Det ser lidt anderledes ud med bambusstrømper. Bambus har nogle super evner der kommer os til gode, når det handler om antallet af bakterier i strømperne. Bambusfibre er fra naturen antibakterielle, og det betyder faktisk, at man kan slippe udenom at skulle vaske ved 60 grader. Her er det fint med 40 eller endda 30 grader. Vores anbefaling er klart, at vælge bambusfibren, når det gælder hverdagsstrømper, ikke udelukkende grundet det med temperaturen under vask, men også på baggrund af de mange andre fordele de har. Se mere her om strømper til hverdag her og shop de lækre og smarte bambussokker her hos SokkePosten.