Test: Bomuldsstrømper vs. bambus strømper

Test: Bomuldsstrømper vs. bambus strømper

Vi havde sat os for at teste bambusstrømperne fra iZ Sock og sammenligne dem med bomuldsstrømper i samme prisklasse og resultatet kom lidt bag på os ...

Vi valgte at teste helt sorte sokker fra begge kategorier, og resultatet var, at de klassiske, sorte bomuldssokker var behagelige at have på. Derudover lavede de ingen trykmærker og havde ingen ubehagelige syninger. Alt i alt var det et par rigtig gode strømper med en god komfort. Bomuldsstrømperne med 80% bomuld, 18% polyester og 2% elastan viste sig at være slidstærke og kunne holde til hverdagens brug.

iZ Socks klassiske, sorte herrestrømpe viste sig at være meget behagelige at have på fødderne og havde ligeledes ingen ubehagelige syninger eller samlinger. De lavede ikke trykmærker men gav derimod en rigtig god komfort. Bambus strømperne, der indeholder 80% bambus, 15% polyester, og 5% spandex, viste sig at have egenskaber, hvor bomuldsstrømpen ikke kunne følge med. Bambusstrømper er meget behagelige - selv i lukkede sko. Der er mange fordele ved bambusstrømper, hvilket vi ligeledes erfarede os i denne test. Testen viste, at man ikke får så varme fødder, som man ofte gør med så mange andre typer af sokker og strømper. Dette betød ligeledes også, at de i langt mindre grad gav sure tæer, end ved brug af bomuldsstrømper. Årsagen skal blandt andet findes i, at bambusfibre kan optage op til 50% mere fugt end bomuldsfibre kan, og dermed fjerner de fugten og varmen fra fødderne langt bedre end almindelige bomuldssokker. Læs om flere fordelene ved bambusfibre her. Når det kommer til komfort, så er bambus strømperne en vinder. Det afgørende punkt er, at fødderne ikke føles varme, og at fugten forsvinder mellem tæerne. Så døjer du eksempelvis med sure og svedige tæer, så er det måske bambusstrømperne, du skal gå efter. Heldigvis skal du ikke lede længe, og du kan derfor shoppe blandt et stort udvalg af bambusstrømper her hos SokkePosten.

Farven holder bedre på iZ sock

Bambus vs Bomuld En anden ting vi blev opmærksomme på ved at teste strømperne, var strømpernes evne til at holde på farven. Billedet ovenover viser forskellen ret tydeligt. Sokken af bambusfibre er den, der ses længst mod venstre, og det er ingen tvivl om, at det er bambusstrømperne, der holder den sorte farve længst tid. Strømperne er vasket mange gange, ikke mindst for at se hvordan bambusstrømperne klarede de gentagende vaske set i forhold til det antibakterielle element i bambusfibrene. Der var ingen forskel på hverken funktion eller komfort (eller farve) efter testen af bambussokkerne. Konklusionen er, at bambusstrømper er det nye "sort", og at de er det i længere tid end bomuldssokker. Både komfort og holdbarhed i farven på bambussokkerne resulterede i, at de blev en klar vinder.