Hvad skal strømper vaskes på? - Svaret er: Det kommer an på

Det er et godt spørgsmål, men det kommer an på …

strømper skal vaskes vedDer er ikke noget helt entydigt svar på dette spørgsmål, hvad temperatur skal strømperne vaske ved.

Det er klart at der er nogle retningslinjer som producenterne stikker, og som skal overholdes for at en strømpe ikke mister form eller farver. Men er der andre hensyn som vi kan tage stilling til? Selv om en given strømpe kan vaskes ved 60 grader, som fx iZ Sock, bambus kan – Er det så det rigtige at gøre, også når man tager hensyn til miljøet omkring os?

Temperatur ved tøjvask

Ser vi på hvad forbruger magasinet taenk.dk – har af retningslinjer er som det som følger:

Citat:

Vask som udgangspunkt med nedenstående temperaturer ved forskellige typer vask.

15-20°C: T-shirts, bluser, bukser og tøj, som du normalt ville vaske ved 30-40°C. Medmindre tøjet er meget beskidt eller du har haft tøjet på, mens du var syg.

30-40°C: Vurder, hvor snavset tøjet er. Skru eventuelt ned på 30°C, hvis dit tøj ikke er alt for beskidt.

60°C: Sengetøj, håndklæder, undertøj og tøj, der kan indeholde bakterier eller støvmider.

90°C: Karklude og tøj, der har været i kontakt med smitsomme bakterier fra for eksempel opkast, diarré eller som du har gjort rent med på toilettet.

Citat – slut.

Det giver mening
Det giver mening at vaske sine strømper ved høje temperaturer, hvis man fx har en lidelse der gør at bakterierne er en opgave for dine fødder. Det kan være svamp eller andre ubehageligheder.

Men, har man ikke disse lidelser, er det måske en god ide at se lidt nærmere på hvad det er strømperne er lavet af.

Et bud på hvordan man kan gøre det op med vask af strømper

Lad os tage bomuld først
Vi vil her anbefale at vaske disse ved 60 grader altid og hver gang. Bakterier trives fint i bomuld, og det er på ingen måde godt at tage chancer her.

Det er klart at man lige skal se på hvad producenter siger til temperatur, men som udgangspunkt er man i tvivl – så sæt vaskemaskinen på 60 grader.

Bambus er en anden sag
Bambus har nogle super evner der kommer os til gode, når det handler om antallet af bakterier i strømperne. Bambusfibre er fra naturen antibakterielle, og det betyder faktisk at man kan slippe om ved at skulle vaske ved 60 grader. Her er det fint med 40 eller endda 30 grader.

Vores anbefaling er klart, at vælge bambusfibren til ens hverdagsstrømper, ikke kun grundet ovenstående også de mange fordele de kan trække med sig i øvrigt, se mere her om strømper til hverdag her.Et lille udvalg


Se hele udvalgt af strømper her


Loading...