Der er mange fordele ved bambusfibre, og det er disse vi vil kommer ind over i denne artikel.

Sådan fremstiller man bambus …

bambus sokkepostenTil bambusfibre anvendes bambusplanter, der er mellem 3 og 4 år gammel og vokser i et naturbeskyttet område i det sydøstlige Kina, uden nogen form for forurening.

Der er styr på produktionen af bambusfibre, da pandaen lever godt 3000km mod vest, har høst og dyrkning af disse bambusplanter ingen indvirkning på pandaens levevis. Bambusplanten er den hurtigst voksende plante i verden – under gunstige forhold vokser den op til 15 cm om dagen, uden at den behøver nogen form for pesticider. Man har observeret planter, der har vokset mere end 120cm på et døgn. Bambus frigiver dertil en masse ilt og optager 5 gange så mange drivhusgasser fra atmosfæren i sammenligning med almindelig træer.

Bambusplaten er desuden ekstrem hårdfør, kræver ingen insektdræbende midler og kan vokse næsten alle vegn. Optager ikke bakterierne Bambus indeholder stoffet “bamboo kun”, som er et antibakterielt stof, der gør bambussen modstandsdygtig overfor bakterieangreb, og det indeholder bambusfibre naturligvis også, og dermed også vores bambus strømper.

Bambus strømper holder vask efter vask …

Sorte bambus klassiskDisse antibakterielle elementer i bambusfibrene holder bakterier væk, selv efter mange gange i vaskemaskinen. Japanske undersøgelser viser at bambussen eliminerede over 70% af de bakterier stoffet blev udsat for, selv efter 50 gane vask.

Bambus strømper synes og føles renere, fordi bambus løkkerne ikke optager bakterierne. Vaske helt rent ved lave temperaturer da bambus strømperne kan vaskes ved max. 60 grader. Men med moderne vaskemidler er det intet problem at vaske helt rent ved lave temperaturer. Og så er det yderligere en gevinst for miljøet, da strømforbruget er 60% lavere, når man vasker ved 30 grader i stedet for 60 grader.

Fordelene ved bambus strømper og bambusfibre er mange ….

– God Sugeevne og fantastisk luftighed / åndbar
– Den letteste naturlige fiber i vægt.
– Indeholder antibakterielle stoffer og forhindrer dårlig lugt
– Blokerer ultraviolette stråler, så man mindsker risikoen for hudkræft
– Meget velegnet til personer med allergi.
– Utroligt blødt (føles som silke).
– Føles kølig og er let for huden at ånde igennem, samt giver god blodcirkulation.
– Let at stryge
– Det har stor farve holdbarhed og kræver derfor ikke så mange kemikalier ved indfavningen.

Klik her og se vores udvalg af bambus strømper

Sjov note om bambus …

KINESERNE VALGTE BAMBUSALDEREN
Man mener, at kineserne sprang stenalderen over på grund af de mange anvendelsesmuligheder, bambus giver.
Der er kun gjort få fund af stenværktøj i Kina, og derfor har nogle forskere udviklet en teori, de kalder bambus-teorien. De mener, at fordi bambus let kan bearbejdes og blive til holdbare redskaber, har behovet for stenværktøj ikke været til stede.

Kineserne har i mange hundrede år brugt bambus til knive, spyd, vandrør, byggematerialer, hytter, huse, stilladser, kurve, skåle, gulve, måtter og så videre.

I begyndelsen af 1400-tallet rejste admiral Zheng He efter ordre fra den kinesiske kejser ud i verden på opdagelse. I hans flåde var over 200 skibe, som alle havde bambusmaster og sejl af sammensatte bambusmåtter. Disse sejl var lette at reparere med medbragte ekstramåtter og vejede væsentligt mindre end tilsvarende lærredssejl.

0
    0
    Din indkøbskurv
    Din kurv er tomTilbage til shop