Test: Bomuldsstrømper Vs bambus strømper

Vi havde sat os for at teste iZ sock mod bomuld strømper i sammen prisklasse og resultatet kom lidt bag på os … Farven, helt sorte strømper.

Klassisk bomuldsstrømper
De var behagelige at have på fødderne. De lavede ikke trykmærker og havde ikke ubehagelig samlinger eller syninger. Gode strømper og med en rigtig god komfort. Der er ikke så meget mere at sige om bomuldsstrømper der med 80% bomuld, 18% polyester og 2% elestan også viste sig at være slidstærke og kunne holde til hverdagens brug.

iZ sock, klassisk sort herrestrømpe
Det ville være helt fair at citere afsnittet herover, bambus strømperne viste sig at være meget behagelige at have på fødderne, og men kan gentage at de ikke havde ubehagelige syninger eller samlinger. De lavede ikke trykmærker og havde en rigtig god komfort. Bambus strømperne der har 80% bambus, 15% polyester, 5% spandex, viste sig at have egenskaber hvor bomuldsstrømpen ikke kunne følge med.

Bambus strømper meget behagelige selv i lukkede sko
Der er mange fordele ved bambus strømper, og jeg oplevede dem alle i min test. Den umiddelbare, er at man ikke får så varme fødder og dermed mindre sure tæer i strømperne end ved at bruge bomuldsstrømper. Årsagen skal bl.a. findes i at bambusfibre kan optage op til 50% mere fugt end bomuldsfibre og dermed fjerner de fugten og varmen fra fødderne. Læs om flere fordele ved bambusfibre her.

På komforten er bambus strømperne en vinder, med flere længder. Det afgørende punkt er at fødderne ikke føles varme, og at fugten forsvinder mellem tæerne. Måske ikke det mest lækre detalje, men faktum står tilbage. Mindre sure tæer og en frisk fod længere i bambus strømperne frem for bomuldsstrømperne.

Farven holder bedre på iZ sock

Bambus vs Bomuld

Bambus (th) vs Bomuld (tv)

En anden ting som der ikke var vente i testen var strømpernes even til at holde farven. Billedet her til højre viser forskellen ret tydeligt. Det er ingen tvivl om at det er bambus strømperne der holder den sorte farve længere. Der er desværre ikke noget før billede, da det næppe var ventet at der ville være så stor en forskel på strømpernes farve efter testen.

Strømperne er vaske mange gange, ikke mindst for at se hvordan bambus strømperne klarede de gentagende vask set i forhold til det antibakterielle element i bambusfibrene. Der var ingen forskel på hverken funktion eller komfort (eller farve) efter testen.

Konklusion
Bambus strømper er det nye “sort” og det er de i længere tid. Både komfort og holdbarhed i farven viste sig at være en klar vinder. Mit valg er taget; Den står på bambus strømper i fremtiden.


Et par gode tilbud på iZ Sock


Loading...